Inledning

För att boka bana måste du först registrera dig som användare och sedan köpa friskvårdskort för innevarande år.

Betalning av bokningar och friskvårdskort görs online med antingen kort eller via internetbanken. Alla betalningar förmedlas av den externa betalningstjänsten Payson. Betalningar som görs i systemet betalas inte tillbaka.

Friskvårdskort

Du kommer att uppmanas att köpa friskvårdskort när du första gången försöker boka. Du kan inte boka utan att ha köpt friskvårdskortet. Du kommer att gå samma uppmaning följande år, dvs den första tiden du bokar nästa år kommer att ge dig uppmaningen om att köpa friskvårdskort igen.

Om du köper friskvårdskort under december ingår både december innevarande år och kommande år.

Bokning

Du bokar en tid genom att först välja sport eller anläggning längst upp på skärmen och därefter välja datum i kalendern därunder. När anläggning och datum är valda väljer du en ledig tid i kalendern genom att klicka på den och sedan trycka på knappen ”Fortsätt”. Du kan markera mer än en tid åt gången och du ser vilka tider du markerat genom att de blir blåa i kalendern. Tider som redan är bokade och betalda är blå om det är din egen tid och röda om det är någon annans tid.

Betalning

Sista steget i bokningen är betalningen. Du kommer till betalningen hos Payson genom att trycka på knappen ”Till betalning”. Du kan nu välja om du vill betala med kort eller med överföring från din internetbank. Välj det alternativ som du föredrar och genomför betalning på normalt sett. Du kommer tillbaka till bokningssystemet genom att trycka på knappen ”Tillbaka till butiken” när din betalning är klar.

När du bokar Fritidsvillan betalar du för bokningen direkt om du bokar inom två veckor. Om du bokar en tid som är längre fram än två veckor betalar du för bokningen vid föreningens plusgiro. Om du inte betalar när det är två veckor kvar till bokningen kommer den att automatiskt raderas.

Avbokning

Om du avbokar en betald tid får du inte pengarna tillbaka till ditt kort eller via din internetbank. Istället kommer du få en kredit hos Kopparverkets IF på motsvarande belopp som sedan kan användas till en ny bokning. Du kan se ditt saldo under ”Mitt konto”. När du bokar nästa gång kommer betalningen automatiskt ske från din kredit och du kan alltså inte välja att betala med kort om du har en innestående kredit.

Du avbokar en tid genom att klicka på den i bokningsschemat eller under ”Mina tider”.

Dina uppgifter

När du skapar ditt konto anger du dina uppgifter som sedan sparas av klubben. Du kan när som helst ändra dina uppgifter under ”Mitt konto”. Observera att du måste ha en giltig e-postadress för att kunna genomföra en betalning och kvittot på din betalning och din bokningsbekräftelse skickas till den angivna e-postadressen.

Bokningsregler

Du kan boka 14 dagar framåt i tiden och du kan avboka en tid med minst sex timmar kvar till bokningen. Undantaget är Rååsnipan och utebanorna som kan avbokas med minst två timmar kvar. Du kan boka Fritidsvillan sex månader framåt.

Rååsnipan

För att boka Rååsnipan måste du ha förarbevis. Kontakta styrelsen för att visa upp ditt förarbevis och sedan kommer du att kunna boka Rååsnipan i bokningssystemet.

Abonnemang

Du kan boka abonnemang för Sporthallen, Plasthallen och för utebanorna. Kontakta styrelsen om du vill boka ett abonnemang och för att få information om hur betalning går till.

Öppettider

Sporthallen, Plasthallen, utebanorna, styrketräningen och solariet kan bokas från 0600 till 2300 alla dagar. Rååsnipan kan bokas från 0600 till 2000 alla dagar. Fritidsvillan bokas i sextimmarspass och kan bokas hela dygnet.

Om någon annan bokat Fritidsvillan under en helg blockeras villan för bokningar av någon annan under hela helgen. Fritidsvillan kan inte bokas helgfria måndagar.